Piščančji taquitosi z nacho sirom

SESTAVINE:

– 200 g piščančjega fileja

– 4 pšenične tortilje

– sol

– poper

– olje za cvrtje

– nacho sir

PRIPOMOČKI:

– nož

– zabotrebci

– posoda za cvrtje

 

POSTOPEK PRIPRAVE:

1.  Vsako tortiljo razrežemo na  4 kose, tako da dobimo 4 trikotnike.

2. Piščančje prsi razrežemo na 16 manjših trakov, jih solimo in popramo.

3. Piščanca položimo na najširši del trikotnika, zvijemo v rolico in zvitek prebodemo z zabotrebcem, da se nam med cvrtjem ne razvije.

4. Olje za cvrtje segrejemo in taquitose v njem ocvremo, približno 3 minute na vsaki strani. 

5. Pečene tortilje odlagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo.

6. Ko se taquitosi nekoliko ohladijo iz njih odstranimo zabotrebce. 

7. Pripravljene taquitose postrežemo na plitkem krožniku, na sredino pa v manjši posodici damo nacho sir. 

Vir:
Leaneen. (2019). Piščančji taquitosi z domačim nacho sirom. https://leaneen.com/2019/08/20/piscancji-taquitosi-z-domacim-nacho-sirom/ 

(Visited 36 times, 1 visits today)
Dostopnost